Зарплати за спеціальностями в містах-мільйонниках

Posted on: 21.08.2015

Існує поширене переконання – у столиці найвищі зарплати. Через це багато фахівців кидають «насиджені» робочі місця і приїжджають в столицю спробувати щастя. Аналітики кар’єрного порталу rabota.ua вирішили перевірити це переконання, порівнявши середні зарплати у вакансіях в п’яти містах-мільйонниках.

Як виявилося, це твердження справедливе не для всіх вакансій. Наприклад, львівські програмісти «обставляють» своїх колег за зарплатою зі значним відривом. Враховуючи різницю в цінах на оренду квартири та харчування у львівських ресторанах, ця різниця тільки посилюється.

Рекрутером і менеджером з персоналу краще бути в Одесі. Ще в Одесі добре бути архітектором, юристом, кухарем і медичним представником. А, приміром, найбагатші офіціанти живуть у Харкові.

cities_salary1

Якщо ж говорити «від протилежного», то добре живеться львівським програмістам, а ось офіс-менеджерам, продавцям і фармацевтам – не дуже. Дніпропетровським рекрутерам теж не пощастило із зарплатою. Також примітно, що дніпропетровські, одеські та львівські журналісти заробляють в середньому в два рази менше своїх київських колег. А львівські провізори та фармацевти теж майже вдвічі неприхотливее київських провізорів. Зате львівські програмісти вдвічі багатшими дніпропетровських.

Підводячи підсумки, можна, звичайно, узагальнити, що для більшості офісних вакансій київські зарплати привабливіше, однак з цього правила є чимало винятків.