Прості поради для шукачів

Posted on: 12.05.2015

Вітаю, дорогий шукач!

Якщо ти зараз знаходишся на нашому сайті – це означає, що ти готовий розпочати свій шлях до кар’єри своєї мрії, і ми будемо намагатися допомогти тобі в цьому.

Багато хто з нас, починаючи свій шлях, не замислювався про те, що дійсно необхідно у житті, і що робота, по своїй суті, це одна зі складових довгого життя, яка буде супроводжувати людину, годувати, і при цьому приносити задоволення від життя і давати відчуття, що  час витрачено не дарма. Слід пам’ятати, що робота повинна бути гарно сплачуваним хобі. Я щиро бажаю, щоб майбутня робота приносила задоволення і ти зміг реалізувати свій потенціал та тільки вдосконалювати себе і свої навички, а не просто ходити на роботу заради того, щоб заробити собі на якісь певні потреби. Я дуже сподіваюся, що завдяки нашому досвіду і знанням, ми допоможемо тобі знайти саме те місце і ту компанію, яка буде гідною твоєму потенціалу, допоможе тобі розвиватися  та відчувати себе дійсно професіоналом.

Далі пропонуємо твоїй увазі деякі рекомендації про те, як правильно скласти резюме і шукати роботу мрії. Відомості загальні, і якщо тобі необхідна рекомендація щодо побудови кар’єри, або маєш інші питання стосовно працевлаштування – надсилай на нашу адресу і я із задоволенням на них відповім та допоможу розібратися у тому чи іншому питанні.

Отже, слід пам’ятати, що резюме – це один з найефективніших інструментів пошуку роботи. Перед складанням резюме рекомендую задуматися про те, яку роботу ти хочеш отримати і про майбутнє, яке принесе тобі твоя робота. Далі справа за малим – складаємо резюме, описуємо свій попередній досвід (якщо він був) і надсилаємо резюме до нас, або до компаній, які тебе зацікавили. На щастя, зараз це стало більш ніж доступно. Якщо досвіду ще немає – не засмучуйся, просто опиши свої знання, отримані під час навчання, а також зазнач про проходження практики або стажування у попередніх компаніях. Опиши свої досягнення, особисті якості, які будуть корисні на позиції, яка тебе зацікавила. Слід пам’ятати, що, в основному, читання резюме фахівцем з пошуку персоналу становить 2-3 хвилини, з якої він повинен отримати детальну інформацію про тебе і про твої знання. Тому дуже важливо привернути до себе увагу та інформативно описати свої вміння. Твоє резюме – це візитна картка, яка відокремить тебе з натовпу інших претендентів.

Тож, запам’ятай! Твоє резюме повинно бути:

  1. Структурованим. Описуй свій досвід роботи і набуті навички в хронологічному порядку. Пам’ятай, що резюме не повинно виглядати як твір, а має бути коротким і максимально інформативним.
  2. Не забудь вказати свою мету. Рекомендую вказувати мету пошуку роботи та короткий опис того, чому дана посада підходить саме тобі.
  3. Досягнення. Дуже важливо описати свої досягнення та навички, які будуть корисні для даної посади. Це може бути і громадська діяльність, і робота на кафедрі і т.д.
  4. Освіта. Обов’язково зазнач основну освіту та курси. Це необхідно для того, щоб роботодавець зміг гідно оцінити твої знання.

Шаблон для складання резюме:

Ім’я Прізвище

Країна, місто проживання. Готовність до переїзду

Контактний телефон, адреса електронної пошти

Освіта. Можна повідомити про нагороди, підкреслити ті вивчені дисципліни, які відповідають твоїй мети. Також варто згадати про додаткову освіту: курси, семінари, тренінги, стажування і т. п.

Мета пошуку роботи

Досягнення (ключова інформація про набутий досвід, який буде корисний на посаді, яку ти плануєш здобути).

Досвід роботи. Описувати в хронологічному порядку, починаючи з останнього місця роботи. Якщо ти тільки на початку кар’єри-опиши проходження практики. Якщо досвіду зовсім немає-дану графу можна пропустити, роблячи акцент на своїх навичках і досягнення. Дуже важливо при описі своїх досягнень використовувати дієслова: розвинув, виконав, підвищив, скоротив, заощадив і т.п.

Додаткова інформація. Вкажи свої навички володіння комп’ютерними програмами, володіння іноземними мовами, участь у громадській діяльності т.д.

Особиста інформація. Опиши свої особисті якості і свої захоплення.

Де шукати роботу: Для того щоб розпочати кар’єру в компанії своєї мрії просто надійшли резюме (супровідний лист) на нашу поштову адресу job@ssmi.in.ua. Також, у період літніх канікул дуже багато іноземних компаній запрошують пройти практику студентам останніх курсів. Необхідно тільки зареєструвати на спеціалізованих сайтах з пошуку роботи й переглядати пропозиції. Так само, потрібно не забувати про спеціалізовані виставки «Ярмарок вакансій», які проходять двічі на рік.

Вікторія Сосюра, HR Generalist, експерт ГО «Сучасний Світ Молоді»